Mενού

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Καλλιεργήστε Θετικές Σκέψεις και Συναισθήµατα


Καλλιεργήστε Θετικές Σκέψεις και Συναισθήµατα



Χρειάζεστε έναν ήρεµο, καθαρό και θετικό νου για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες σας για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και ίσως ακόµη για την κοινωνία και τον κόσµο.

Τα συναισθήµατά µας έχουν απευθείας επίδραση στο σώµα µας. 

Κάθε φορά που νοιώθουµε ένα συναίσθηµα, το ενδοκρινικό µας σύστηµα εκκρίνει συγκεκριµένες ορµόνες ή πεπτίδια που κυκλοφορούν µέσα στο αίµα µας προς όλα τα
κύτταρα, γεµίζοντας τα µε τις «ορµόνες αυτού του συναισθήµατος». 
Η ορµονική κατάσταση που δηµιουργείται από αρνητικά συναισθήµατα φέρνει ανισορροπία σε διάφορα συστήµατά µας όπως το νευρικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό µας σύστηµα, τα οποία στη συνέχεια δηµιουργούν έλλειψη ισορροπίας σε όλα τα άλλα συστήµατα.

Αυτό έχει σαν επακόλουθο να ήµαστε πολύ περισσότερο ευαίσθητοι σε ασθένειες και διαταραχές.
Ιατρικές µελέτες στο «Ινστιτούτο Μελέτης της Καρδιάς» στην Καλιφόρνια έχουν δείξει ότι πέντε λεπτά θυµού ή απογοήτευσης µπορούν να αποδυναµώσουν µέρη του ανοσοποιητικού συστήµατος για πέντε ώρες και ότι πέντε λεπτά αγάπης ή ευγνωµοσύνης µπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστηµα για πέντε ώρες.


Άλλες µελέτες έχουν δείξει ότι αποκτούµε χηµικό εθισµό σε ορµονικές εκκρίσεις από συγκεκριµένα συναισθήµατα και έχουµε την τάση να αναζητούµε υποσυνείδητα τρόπους να ξαναδηµιουργήσουµε αυτά τα συναισθήµατα και να πάρουµε τις «ορµονικές δόσεις» µας, ακριβώς όπως κάνουµε µε κάθε άλλη εθιστική ουσία.
Στην πραγµατικότητα αποκτούµε χηµικό εθισµό σε συναισθήµατα φόβου, θυµού, πόνου, πίκρας, µίσους ή ενοχής και έλκουµε και δηµιουργούµε καταστάσεις, στις οποίες µπορούµε να βιώσουµε ξανά εκείνα τα οικεία συναισθήµατα. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο αναδηµιουργίας αρνητικών συναισθηµατικών
καταστάσεων που ενισχύουν τις λανθασµένες πεποιθήσεις µας ότι κινδυνεύουµε ή ότι ήµαστε θύµατα ή ανάξιοι.


Η υγεία, οι σχέσεις, η εργασία και η ευτυχία µας φθείρονται.
Αυτή είναι η δοκιµασία του καιρού µας: το να νιώθουµε εµπιστοσύνη και θετικότητα ακόµη κι όταν η εξωτερική πραγµατικότητα δεν εµπνέει θετικές σκέψεις.
Εδώ είναι που ξεχωρίζουν «αυτοί που είναι στο κέντρο τους» από τους «φοβισµένους»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου